Het is tijd

. Zal me voorstellen voor degenen die me niet kennen: ik ben Micha Engberts, zoon van Jaap Engberts, de voorganger van Pinkstergemeente Immanuel in Amersfoort, 24 jaar oud, geboren
in Houten, wonend in Leusden, werkzaam als logistiek medewerker bij Pon Logistiek.

. Heb me in april 2013 laten dopen om mijn oude leven achter me te laten.

. Heb in het verleden veel zonden gedaan en kwam in aanraking met drugs, alcohol, seks en criminaliteit.

. Was vroeger erg eigenwijs, opstandig, vaak ook onzeker. Raakte op een gegeven moment bevriend met verkeerde vrienden (ook goede). Maar van het ene sigaretje kwam iets anders. Zo ben ik met het één na het ander in aanraking gekomen.

. Moest van mijn ouders tot mijn 18e verplicht naar de kerk. Daarna heb ik vijf donkere jaren gehad, met te veel problemen.

.  Op een dag, toen ik aan het werk was, raakte ik in gesprek met een collega. Hij zei: “Waarom luisteren al die mensen naar jouw pa en jij niet?” Dat was voor mij het kiezelsteentje van de berg, het heeft mij aan het denken gezet en ben daarna vaker met deze collega in gesprek gegaan.

. Op 01-01-2012 zat ik zo in de put door drugsgebruik. Een week later in de kerk heb ik mijn hart aan de Heer gegeven. Diezelfde dag koos ik er ook voor om Sunshine Corner, een kindertehuis op de Filippijnen, te bezoeken. Vanaf dat moment ben ik meer en meer God gaan dienen. Veel dingen heb ik aan de kant moeten schuiven, anders ging het niet werken en ik ervaarde dat God mij erbij hielp.

. Op 17-10-2012 ben ik naar Sunshine Corner gegaan. Deze vakantie heeft een draai in mijn leven gemaakt, want er is zoveel meer in deze wereld dan dat wij vaak zien. Eind van de vakantie vertelde Paula van de Sluijs me dat ik met bepaalde vrienden een einde moest maken. Ik denk omdat ze merkte dat ik meer met God bezig moest zijn dan met mijn vrienden en al die dingen. Maar ik dacht dat ik dat al gedaan had.

. Het weekend van 8-9 februari ging ik op vakantie naar Parijs met vier vrienden, wat helemaal verkeerd afliep. Eén van mij vrienden raakte in een kwade dronk, waardoor hij ons belachelijk maakte. Dit is in het verleden wel eens meer gebeurd, tot een bepaalde grens, maar dit liep te ver uit de hand, tot een gevecht tussen hem en mij. Gevolg: ik was zo chaotisch na het gevecht, dat ik de weg naar het hotel en mijn twee andere vrienden kwijt was. Denk dat het zo moest zijn dat ik het hotel niet kon vinden, anders liep het verder uit tot waazin. Heb die nacht op straat gezeten op een of ander station, terwijl het sneeuwde. Ervaarde die nacht dat God tot me sprak en zei “HET IS TIJD”. Heb toen met God afgesproken dat ik klaar was met mijn oude leven en samen met Hem verder te gaan. Want het is tijd om het plan in werking te stellen. Paula van der Sluijs had dus toch gelijk.

. De dag erna sprak broeder De Ruiter. Hij vertelde in zijn preek dat God een plan met een ieder van jullie en mij heeft. Het is alleen aan jouw wanneer jij aangeeft hiermee akkoord te gaan.

A: Gods plan.  B: Plan werkt voor jou als je gaat geloven.  C: Als we gehoorzaam zijn, wordt het plan uitgewerkt.

. Ben zo blij met de mensen die mij hebben gesteund, vooral mijn vader. Vroeger luisterde ik niet naar mijn vader, maar het laatste jaar heeft hij mij erg veel gesteund. Bedankt Pa!

. Wil God en jullie allemaal bedanken, want ik voel me altijd fijn als ik bij jullie ben. Bedankt voor alle steun, kracht en bemoedeging.

. Enige wat ik wil zeggen: “Het is tijd!”

Micha