Jaap Engberts

 

Mijn naam is Jaap Engberts. Ik ben geboren in Friesland. Na een christelijke opvoeding heb ik in 1969 een persoonlijke keuze gemaakt om in Jezus Christus te geloven. Sindsdien is mijn leven veranderd, ik heb daar tot aan nu toe geen spijt van. In 1971 ben ik gedoopt door onderdompeling in water en in 1972 ontving ik de doop met de Heilige Geest.

Tot 1980 was ik meewerkend lid en later oudste van een pinkstergemeente in de stad Groningen, daarna heb ik de 3 jarige opleiding van de Centrale Pinkster Bijbelscool te Zeist gevolgd. Van 1983 tot 1985 was ik pastoraal werker bij PG-Samuel te Utrecht en van 1985 tot 1998 was ik pastor van de Evangelie Gemeente Houten. Na eerst een jaar interim voorganger geweest te zijn ben ik sinds 1999 voorganger van de Immanuël Gemeente in Amersfoort.

Mijn taak is zeer afwisselend, van het leiden van vergaderingen tot het houden van persoonlijke gesprekken. Het mooie is altijd weer om te zien dat de Here ons leven leidt, ook in de kleine dingen van alle dag. Hoe Hij je leidt naar mensen toe.

Ik ben sinds 1974 getrouwd met Anneke Sikkema, samen mogen we het voorgangersechtpaar van de gemeente zijn.