Mijn Getuigenis

door Ruud Molensky

GOD komt AL Zijn beloftes na…. !!!  En HIJ is de hoorder en verhoorder van onze gebeden. HIJ is de Geneesheer aller geneesheren….  En wat bij de mens onmogelijk is, is bij God mogelijk!

Vanaf eind 80-er jaren last van benauwdheden. Verschillende keren opgenomen in AMC (Amsterdam Medisch Centrum). Diagnose: COPD.  Begin 2001 moest mijn vrouw Ria weer 1-1-2  bellen voor opname.

De broeders waren  bezig met de voorbereidingen een infuus aan te brengen. Ik zag Ria heel verdrietig in de keuken staan en wachten wat er komen gaat. Ik zag haar verdriet en bezorgdheid. Ik bad en riep de Heer aan…. Daarna gauw in mijn Bijbeltje gekeken en ik opende op Psalm 138 vers 3: ‘Toen ik U aanriep hebt U mij geantwoord.’  Toen wist ik: ik kom weer thuis. Heb tegen Ria gezegd: Ria niet bedroefd zijn ik kom weer thuis. En ik kwam inderdaad weer thuis!

Toen ik thuiskwam bad ik het gebed van Hizkia. Ik wilde net als Hizkia nog graag 15 jaar erbij krijgen. Ik was toen 59 en dacht: ach, dan ben ik 74….

In 2016 moest ik weer een longfunctie ondergaan. Inmiddels waren wij naar Amersfoort verhuisd. Ik kreeg de uitslag uitgeprint mee naar huis…. ik las en schrok: links van de
grafiek staat 2001 en het einde van de grafiek 2016. De Heilige Geest sprak tot mij: ‘Zie Ik heb jou 15 jaar gegeven zoals je toen net als Hizkia hebt gebeden’. Ik schrok en bad weer tot de Heer: ‘Dank U wel, Heer: maar als U het wilt dan ga ik naar U toe…… maar Heer, mag ik onze twee kleinkinderen nog volwassen zien worden….

Ondertussen mei 2014: open hartoperatie, daarna fysio. Fysio verliep in 2015 zeer voorspoedig. Na de griepprik november 2015 erg ziek  geworden…. geen fysio meer wegens gebrek aan conditie.

2016: Hele jaar gesukkeld…. volgens de doktoren (huisarts en cardioloog) moest ik meer aan mijn conditie werken. Tijdens een bezoek in december 2016 aan de cardioloog zei hij tegen (Ria en) mij: Ik kan niets meer voor je doen. Mocht je in coma raken en Ria zou 1-1-2 bellen, zouden we jou niet meer REANIMEREN…. Dit staat rechtsboven in mijn patientendossier met grote letters…. maar ik vertrouwde alleen op de Heer….

Begin 2017 bloedarmoede geconstateerd…. Na bloedinfuus voelde ik mij stukken beter…. Maar daarna werd een tumor gevonden in het begin van de dikke darm…. Tijdens de voorbespreking, april 2017, van de darmoperatie, wezen wij dr. Van Ooyen op de opmerking van dr Wildberg (NIET REANIMEREN) Maar hij zei: Wij zullen er ALLES aan doen om u goed door de operatie heen te loodsen…. Dank U Heer….!!!!

15 mei: darmoperatie – tumor en 8 lymfeklieren verwijderd.

29 mei: ontslagen uit ziekenhuis. Bad weer tot de Heer: Hoe verder te gaan. Ik riep het uit, keer op keer. Ik zong in stilte Opwekking 542: God van  trouw…. U verandert nooit…. Heer, ik roep tot U, opnieuw en opnieuw, Heer, ik roep tot U, opnieuw en opnieuw…. Ik stel mijn hoop alleen op U…. Toen kreeg ik weer Psalm 138 vers 3…. Maar nu heb ik het hele vers
gelezen: Psalm 138:3: Toen ik U aanriep, hebt U mij geantwoord. U gaf mij nieuwe moed en kracht om verder te gaan.

Toen wist ik het: ik mag van de Heer verder gaan  om Hem  te dienen en Hij zal mij  nieuwe moed en kracht  geven om die dingen te doen die de Hij van mij verlangt.

19 juni 2017: begin chemo, 2 weken 2x daags 5 tabletten, daarna 1 week vrij, dan weer 2 weken tabletten en dan weer vrij, etc, etc. 8 sessies van 3 weken…. dus 24 weken = 6 maanden. Maar TOTAAL GEEN ENKEL BIJWERKING: Prijs de Heer!

26 nov einde chemo: alles is goed: lever, nieren, longen, bloed, buikwand, buikholte. Dr Van Ooyen heeft mij na een buikholte-scan volledig genezen verklaard. Prijs de Heer! HIJ is de Geneesheer aller geneesheren. Nu nog Dr. Dodewaard.

Mijn gebed is thans, dat  de Heer het mij vergunt om  Makaio en Dinand (onze kleinkinderen),  maar vooral Makaio volwassen te zien worden….

Klik hier voor: Nog meer wonderen