De Filippijnen
Sunshine Corner

.
Leest u ook onze laatste
nieuwsbrief

.

.

.

.

.

.

.

 

Jongenshuis 1 (Israël family)

Meisjeshuis 1 (Bethesda-familie)

.

 

 

.

.

 

Tito en Lenie

.

Janeth

Marvin en zijn gezin

 

Kleding uitdelen in Calcar

 

 

 

 

 

Onze gegevens:
Stichting Sunshine
Dik en Paula van der Sluijs
Eikenlaan 16, 3828 BZ Hoogland
Tel. (033) 298 52 07
E-mail: info@sunshinecorner.nl
IBAN: NL10 ABNA 0450 1292 68

Kijkt u ook op www.sunshinecorner.nl

Download u ook onze kennismakingsfolder

Welkom bij onze stichting
Sunshine Corner Ministry is een kleinschalig initiatief en draagt de verantwoording voor een project in Cebu-City op de Filipijnen. Onze voornaamste activiteiten bestaan uit de opvang van straatkinderen, de  begeleiding, de scholing e.d., zodat deze kinderen een betere toekomst kunnen krijgen.

Kinderen van de straat
Wij beschikken over twee jongens- en twee meisjeshuizen, die gebouwd zijn in de vallei. Daarnaast beschikken wij over een hoofdgebouw, waarin het kantoor, maatschappelijk werk, vergaderruimte e.d. gehuisvest is. Tevens woon hier de directie en een paar stafmedewerkers.

De twee jongenshuizen
Elk huis wordt geleid door een Filipijns echtpaar, die elk de zorg dragen voor twaalf kinderen en daarnaast nog hun eigen kinderen. Alle kinderen moeten naar school en daarnaast krijgen ze taken, zoals corvee, koen en hun eigen was doen, zodat ze leren hoe ze later hun eigen bestaan goed kunnen regelen. Na hun schoolopleiding kan er voor een eventuele beroepsopleiding gezorgd worden, waardoor het voor hen gemakkelijker werd een baan te vinden, zodat ze op eigen benen zouden kunnen gaan staan.

 

De twee meisjeshuizen
Ook deze huizen worden geleid door Filipijnse huisouders en dragen zorg voor twaalf meisjes en hun eigen kinderen. Sommige mensen vragen ons regelmatig wat de leeftijden zijn van de kinderen. In principe nemen we alleen kinderen op van 6 tot maximaal 16 jaar, maar er worden uitzonderingen gemaakt als het om meerdere kinderen uit één gezin gaat. We hebben geen eindleeftijd, maar ze mogen blijven totdat ze kun studie hebben afgemaakt en daarna kunnen ze eventueel naar een Bijbelschool.

 

Begeleiding
Alle kinderen worden, naast de huisouders, begeleid door onze maatschappelijk werkster. Daarnaast krijgen dagelijks onderricht uit de bijbel en gaan naar school. Indien nodig, zorgen we er voor, dat ze bijlessen krijgen. Vaak hebben ze nog geen of weinig scholing gehad door het straatleven. Op deze manier proberen we ze te helpen, zodat ze bij hun leeftijdsgenootjes in de klas kunnen komen. We proberen altijd in contact te komen met de ouders of de overgebleven familieleden van deze kinderen en dringen er op aan, dat ze de kinderen regelmatig bezoeken, zodat de familieband niet verloren gaat. Omdat Sunshine Corner een Christelijk project is gaat iedereen zondags naar de kerk.

Onze staf:

Directie
Eind jaren ’90 werd het directeurschap overgedragen aan een Filipijns echtpaar; Tito en Lenie Aguhayon. Zij was al jaren aan Sunshine Corner verbonden als maatschappelijk werkster. In de overname door Tito en Lenie mochten we achteraf gezien bepaalde voordelen ontdekken. Doordat zij hun eigen cultuur kennen, hebben zij met autoriteiten en Filipijnse ambtenaren vaak dingen voor elkaar gekregen, die een Europeaan niet zo makkelijk zou hebben opgelost. Juist in de bouwaangelegenheden bleek dit een enorme winst te zijn. Tito werd belast met de bouw en het onderhoud van de auto’s. Lenie begeleid de huisouders en de staf.

Secretaresse
Voor het kantoor hebben wij een secretaresse in dienst. Zij regelt al de lopende financiële zaken en zorgt voor de dossiers van de kinderen. Ook de brieven die de kinderen schrijven worden door haar ???                                                                                                   =>

 

Maatschappelijk werkster
Wij zijn wettelijk verplicht om een gediplomeerd en geregistreerd maatschappelijk werkster in dienst te hebben. Sinds een paar jaar is zij nieuw in Sunshine Corner. We zijn heel erg dankbaar voor haar geweldige inzet voor de kinderen.
<=

 

Caregiver
Misschien wel een vreemde benaming, maar zij heeft de taak om overal assistentie te verlenen aan de huisgezinnen. Dit is vooral heel belangrijk als de huisouders een dagje vrij hebben (werkweek is vijf en een halve dag), maar ook als zij op vakantie zijn.    =>

 

Chauffeur
Wij hebben een vaste chauffeur in dienst, gewoon omdat we die nodig hebben. Hij brengt de kinderen dagelijks met onze schoolbus naar hun school. Er zijn heel wat verschillende scholen. Zo hebben we de lagere school, de highschool, College en Universiteit. Als hij tijd overhoudt dan is hij ook onze vaste schilder.

 


Evangelisatie

In het najaar van 2007 werd met evangelisatie gestart in het dorpje Carcar. Hier wonen twee voormalige Sunshine Corner kinderen. Er ontstond een vaste groep ontstaan van ca. 200 personen, bestaande uit volwassenen, tieners en kinderen. Velen van hen hebben een beslissing voor Jezus genomen en gaven te kennen om gedoopt te mogen worden. In 2010 werd deze nieuwe evangelisatie gesplitst in drie Bijbelstudie groepen. Wekelijks gaan Tito en Lenie met een aantal medewerkers daar naar toe.

 

Activiteiten
Op het terrein is een groot basketbalveld beschikbaar. Naast basketbal kunnen de kinderen kunnen daar gewoon spelen. Ze zijn gek op allerlei spelletjes. In de zomervakantie mogen ze vaak naar een kamp, waar watervallen zijn. Ze kunnen daar extra genieten.

Sponsoring
Elk kind dat in Sunshine Corner een thuis heeft gevonden, wordt gesponsord door één of meerdere sponsorouders in Nederland. Elke sponsor ontvangt elke drie maanden een brief van het kind dat zij sponsoren. Ook krijgt de sponsor elk jaar een nieuwe foto van het kind. Juist vanwege het contact over en weer wordt dit als erg plezierig ervaren.

Sponsorreizen
Elk jaar bezoeken wij het project.  Al een heel aantal jaren willen sponsors graag mee om hun kind te ontmoeten. Wij hebben daarvoor een aantal gastenkamers beschikbaar. De reis- en verblijfkosten moet iedereen wel zelf betalen, want dat doen wij ook. Hebt u interesse, neem dan contact met ons op.

Vriendelijke groet
Dik en Paula van der Sluijs

.

Onze gegevens:
Stichting Sunshine

Dik en Paula van der Sluijs
Eikenlaan 16, 3828 BZ Hoogland
Tel. (033) 298 52 07
E-mail: info@sunshinecorner.nl
IBAN: NL10 ABNA 0450 1292 68

Kijkt u ook op www.sunshinecorner.nl

.

Jongenshuis 2 (Jerusalem family)

Meisjeshuis 2 (De Bethanie-familie)

.

.

..

.

 

.

.

 

.

Gloria

 

Chona

 

Kinderen hebben een tekening ontvangen van een zondagschool

 

 

De kleinere jongens hebben een tenue van de IJsselmeervogels

  Een overzicht van de kinderen
en van de gebouwen